duminică, 9 martie 2014

Re(prezentație)

      Doamnelor și domniloor!!!! Vă invităm la un spectacol de circ! Circul nostru are program zilnic, intrare liberă!!!
     Sunt miliarde de circuri...statornice sau ambulante. Spectacolele sunt pentru toate gusturile.
     Dimineața la prima geană se pregătesc ”numerele”, uneori în detaliu, de multe ori lăsate la voia sorții.
     Prezentarea e importantă...gălăgie, atmosferă, lumini. Unii sunt mai artiști decât alții. Dovadă și numărul de spectatori! Păi și ce, n-ați văzut și circ fără spectatori?
     Iei decizia: dacă faci acum cu sufletul la gură o jonglerie, poate reușești să ții toate câte ai de jonglat în aer. Ești atent, ți se scurg picăturile de transpirație pe sub perucă (atenție, atenție, nu lăsa să cadă, ahh - cât pe ce, dar a fost bine azi), uneori reușești, alteori se sparge ceva, dar eșecul se uită repede. Aplauze!! Ta-raaa!! După ce ai reușit în câteva minute să mânuiești cât mai multe obiecte trebuie să abandonezi repede numărul, să îți pui costumul pentru dresură.
     Ia biciul dacă e cazul, intri în cușca leilor. Dacă nu ai chef azi, faci dresură de căței. Chiar porumbei câteodată, ca să te mai odihnești puțin. Cred că și tu faci dresură zilnic, fie că vrei sau nu. Dacă zici că nu, eu o las așa, nu insist!
     După dresură se cere puțin aer proaspăt, să îți șteargă imaginea de dur. Pictat ”cu ochi și cu sprâncene” faci pe clovnul, ceilalți mai râd, unii se strâmbă acru: nu te întrista, clovnii nu sunt pe placul tuturor! Mimezi gesturi hazlii, zâmbete largi, îmbrățișări. Nici costumația nu e potrivită, ce vrei, se întâmplă, că doar nu suntem mereu la patru ace! Ta ta ta-ra-ra-ra ra ra ta ta.....(și faci un tur de arenă, cu mâinile în buzunare, nepăsător. Bine că ai fața pictată, căci altfel ar fi trist de văzut!)
     Și acum...iată-te în chip de funambul! (nu te uita în jos, nu-ți pierde echilibrul!) Ține-te tare pe picioare, ce naiba! Cui îi place un funambul moale de picioare? Dacă vrei poți să faci și legat la ochi, dar eu zic să nu îți asumi riscuri inutile. Păstrează-te pentru numărul următor: SALT MORTAL!
    Bine, ăsta e un număr mai complex, la trapez. Însă e foarte riscant. Îți asumi riscul, fiindcă știi că ai mereu o plasă de siguranță. Nu te gândești prea mult la consecințe, și... trei, doi, unu...Sari! Te ia așa un vârtej de gânduri, o căldură. Nu mai știi ce e cu tine, faci saltul pur și simplu, deși toți erau cu mâna la gură. Foarte rar sunt și accidente. Dar cel mai dureros este atunci când plasa de siguranță ți-a fost luată fără să știi, mai ales de cei cu care lucrezi la circ. Ce prestidigitatori! Ce hipnotizatori! Să te inducă așa în eroare! Am auzit că unii și-au pierdut circul după asta! Hm! Trist!
     Spre finalul programului mai înghiți niște săbii (la câte ai înghițit la viața ta, ești obișnuit!), faci puțină magie, te mai ascunzi prin niște cutii, levitezi, te arzi cu câteva flăcărui doar așa, de distracție...și gata încă o zi de circ.
     Nu te chinui prea tare cu reprezentația, căci tehnologia - bat-o vina - a făcut ca fiecare să își lase doar o hologramă la circul tău, ei fiind ocupați cu propriile circuri, cu propriile reprezentații. Și-au investit holograma cu câteva puteri: aplauze, mimică redusă, ceva ironie și niște cuvinte bune la toate, și cam atât. Își văd de treburile lor. Așa că nu-ți da duhul pe scenă, păstrează-ți suflul pentru reprezentațiile viitoare!!! Sau dacă ești artist adevărat, faci un spectacol frumos, intens, dar oricum e doar pentru sufletul tău, celorlalți nu le pasă!
     Totuși, dă o reprezentație de calitate pentru cei din primul rând. Sper să ai parte de spectatori de calitate, astfel încât să te aplaude cu căldură.
     Dai cortina obosit! Cel mai obosit!! Dar ce este uimitor pentru mine e că, deși toți se plâng că o zi la circ e obositoare, grea, că nu au putut face toate numerele pe care le-ar fi vrut, TOȚI, dar absolut TOȚI, își doresc să dea cât mai multe reprezentații. Bine că nu știm când e ultima reprezentație!
     VĂ DORESC CÂT MAI MULTE REPREZENTAȚII!!!


     Pe mai târziu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu