marți, 29 septembrie 2015

PET SHOP

     E zi cu ploaie și cauți adăpost...nu neapărat că ploaia face rău, ci așa...din inerție!
     Văd un Pet shop - idee bună de adăpostit stropii care încă se încăpățânează să țopăie pe haine. Ce lume! Cei mai vioi par peștii...(te-ai întrebat probabil de ce nu obosesc niciodată...). Îi văd cum își iau mișcarea în serios...nu glume, nu nimic - totul echidistant și grațios, perpetuu. Poate doar numele lor le răsună în suflet și se cred altceva...că altminteri...cine să le spună: te numești tu ”Rechinul argintiu” dar faci pe ”Peștele Clovn”. Sau chiar dacă te cheamă ”Betta Splendis”, de multe ori ești doar un pește (unii cu ambiții deșarte că vor apă sărată, că vor nu știu ce mediu, au pretenții de lumină și temperatură...eh!...nimicuri zilnice!) Acuma, nu vreau să fiu nedreaptă, sunt și unii care nu țipă prin culori, dar tare sunt utili, te poți baza pe ei - s-au făcut sanitari).
     Dintr-un colțișor mă privește ”rece” o iguană...calm...cerebral...de ce s-ar deranja să interacționeze cu cineva? De ce ar face pe plac cuiva??? Parcă îi vezi disprețul din coada ochiului...Mă face să zâmbesc. Zic: ”He, he, în tinerețe toate sunteți verde intens...cu cât trec anii, culoarea se estompează spre maroniu, verde-cenușiu...” Cu emfază: ”Verde-cenușiu...așa, și?”  Da, stau o clipă pe gânduri: are motive de superioritate: măcar ele dacă își rup cozile, se regenerează (greu, dar se regenerează).
     Zâmbetul mi-o ia înaintea privirii - sigur că știi, câțiva pui de câine...Involuntarul ”Aaaa, ce drăgălaș...” Cum fac ei - dragii de ei - atâtea gesturi minione, necondiționate ( uitați-l pe moment pe Pavlov, nu despre asta era vorba) dar previzibile. Ia să iei un câine și să te iubească el așa cum numai el știe, și - Doamne ferește! - să aibă și el o zi proastă...Ahaaaa...Deci așa....De neacceptat! Păi vezi că nu se poate?? Și e și nedrept, pentru că - vezi tu - știi că pisicile sunt leneșe și manipulatoare, dar nu ceri prea mult de la ele, le iei așa cum sunt!! Câinii de ce să nu fie înțeleși??
     Ploaia nu se oprește...mai e ceva de stat pe aici. Să fii hamster cum o fi? Încăpățânat și tenace tot învârți aceeași roată, clipă de clipă. ”Carpe diem” unde este?? Oricum media de viață este de 3 ani, ce mai aștepți?? Papagalii ar avea ceva de comentat pe tema asta, dar, chiar dacă știu să vorbească, la ce s-ar obosi? Nu ajunge că au penele ca nimeni alții? Te lași furat de culori și gata!! Simplu! Ăsta e un seducător fără pereche! Stai să vezi și când scoate o maximă ori cugetare: ”Vai, ce a zis! A vorbit” de parcă...
     Broscuțe țestoase...ele, cu obiceiul lor de a se ascunde în cele mai ciudate locuri! Și cică și lumina prea puternică le afectează vederea...deci mai puțin cu lumina...Dar țin pasul cu toate, mimând veselia...se mai retrag și în carapace, dar e doar un moft, vor atenție! Clar! Aș mai sta pe aici...șerpi, un jder (doar pentru cei curajoși care caută senzații tari), niște porcușori de Guineea ( pentru cei cu gusturi rubensiene), veverițe siberiene (dar sunt foarte năzdrăvane, agitate, s-ar putea să te obosească)...Hmmm...Pet shop-ul acesta e întreaga lume pentru ele...
     Ploaia s-a oprit - nu neapărat că ploaia face rău - ți-am zis, din inerție! Ies binișor pe ușă și caut drum ...drum pe care se mișcă agale un melc. Cum ar fi un melc într-un pet shop??? Neee...fiecare cu lumea lui!!

PS Melcul a traversat drumul în siguranță. Niciun animal din cele prezentate nu a fost  supus la violențe...


Pe curând!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu